HIMSS Europe 2023 Conference & Exhibition logo
2023/06/07 09:00:00

Over deze reis

HIMSS Europe is hét zorginformatie & technologiecongres van Europa. Na een succesvolle editie in 2022 met use cases van o.a. Iman Merison (MinVWS), Simon Vermeer (Erasmus MC) en Gilbert Bod (UMC Utrecht) zal er in Lissabon een nieuw programma plaatsvinden met inspirerende keynotes, referentiebezoek en volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

7 - 9 juni 2023

Lissabon Congress Center

Doelgroep van de reis

De HIMSS is al jaren een essentieel congres voor bestuur, directie en hoger management 9CxIO’s van zorgorganisaties, maar ook bijvoorbeeld klinisch informatici, informatiemanagers en ICT-managers. Daarnaast zijn stakeholders als overheid en zorgverzekeraars ook verbonden, wat netwerken waardevol maakt.

Aansluiten bij de NL delegatie

Update 23/05/23: Het reispakket naar HIMSS Europe 2023 Lissabon is uitverkocht. Aansluiten bij de Nederlandse delegatie in Lissabon is nog steeds mogelijk, door hieronder/hiernaast in te schrijven. De vlucht, het verblijf en benodigde transfers en dergelijken zijn op eigen gelegenheid.

Voor businesspartners en leveranciers

Neem contact op met fleur@cognicum.com voor de mogelijkheden.

HIMSS Europe 2023 NL programma

€1.125 ex BTW

✅ Volledige toegang tot het Nederlandse programma (workshop, keynotes, referentiebezoek, lunch op de woensdag, gezamenlijk diner, Dutch Digital Health Event en netwerkmomenten);

✅ HIMSS-registratie;

➡️ Vlucht, verblijf en transfers zijn op eigen gelegenheid.

Het programma

In Lissabon praten we verder over topics als gegevensuitwisseling, de toepassing van AI in de zorg, netwerksamenwerking, employee engagement en de optimalisatie van zorgbeleid. Bekijk hieronder alvast het programmaoverzicht voor HIMSS Europe 2023:

07:00 | TAP Airlines Portugal, TP669
Vertrek vanuit Amsterdam

09:05
Aankomst in Lissabon

Transfer naar hotel Dom Pedro Lisboa voor brunch

Tip: Laat uw koffers achter bij de receptie

10:30
Brunch in het Dom Pedro Lisboa

12:30 | Dom Pedro Lisboa
Transfer naar het Lisbon Congress Centre

Praça das Indústrias 1, 1300-307 Lissabon

13:15 – 15:15
Kick-off Nederlands programma

Met de Dutch Community

15:30 – 17:00
Openingskeynote HIMSS

17:00 – 18:00
HIMSS European Welcome Reception

Transfer terug naar het hotel & check-in

Alternatief: Diner op eigen gelegenheid in de stad

07:00 – 09:00 | Dom Pedro Lisboa
Dutch Community ontbijt

09:00
Gezamenlijke transfer naar het congrescentrum

Locatie: Lisbon Congress Centre

09:00 – 17:30
HIMSS beurstijd

Transfer terug naar het hotel op eigen gelegenheid

20:30 | Dom Pedro Lisboa, terras
Dutch Digital Health Event

Feestelijk samenkomen met de Dutch Community onder het genot van muziek, eten, drankjes en volop gelegenheid om elkaar wat langer te spreken.

07:00 – 09:00 | Dom Pedro Lisboa
Dutch Community ontbijt

09:00
Gezamenlijke transfer naar het congrescentrum

Locatie: Lisbon Congress Centre

09:00 – 16:00
HIMSS beurstijd

10:45 – 11:15 | Zaal 5B, Lisbon Congress Centre
Afsluiting van het Nederlandse programma

15:15
Transfer naar de luchthaven

18:20
Vertrek terug naar Amsterdam

22:20 | TAP Air Portugal, TP668
Aankomst Amsterdam

Thema's

Met de Nationale Visie en Strategie op het zorginformatiestelsel heeft MinVWS een stip op de horizon geplaatst met kernwoorden als databeschikbaarheid, regie en vertrouwen. Op kortere termijn zijn in het IZA concrete doelen afgesproken door het zorgveld.

Tegelijkertijd vinden op Europees niveau onderhandelingen plaats over de European Health Data Space, waar we ook in Nederland de komende jaren mee te maken zullen krijgen. Hoe realiseren we al deze doelen met elkaar? In Lissabon gaan we hierover met elkaar in gesprek aan de hand van 5 subthema’s:

De Eerste en Tweede Kamer hebben de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz) unaniem aangenomen, waardoor het elektronisch uitwisselen van zorgdata volgens bepaalde eisen en standaarden verplicht wordt. In Brussel wordt hard gewerkt aan Europese wetgeving over een European Health Data Space (EHDS). Wat regelen deze wetten, en hoe werken die samen? Hoe zorgen we ervoor dat we niet dingen dubbel moeten doen -eerst voor de Wegiz in Nederland en daarna weer anders voor de EHDS in heel Europa? Wat levert dit op? Max Nederkoorn van het Ministerie van VWS gaat hierover het gesprek met u aan.

Hoe kunnen we de Europese Infrastructuur onder ‘MyHealth@EU’ en de Nederlandse infrastructuren met elkaar in lijn brengen? Wat betekent de EHDS hierin? We gaan met elkaar in gesprek om naar voren te halen welke belangrijke kansen en mogelijke risico’s we zien én welke vragen we hebben die beantwoord moeten worden om verder te kunnen. Na het event kunnen we hiermee verder aan de slag.

Tijdens deze sessie duiken we dieper in de fascinerende wereld van kunstmatige intelligentie en ontdekken we de veelbelovende toepassingen ervan binnen de gezondheidszorg. Met elkaar staan we stil bij de verschillende manieren waarop AI de diagnose, behandeling en preventie van ziekten kan ondersteunen, maar werpen we ook een blik op de ethische aspecten en hoe we als Europa hierin gezamenlijke doelen kunnen stellen.

Het is essentieel dat we samen met elkaar AI op een ethisch verantwoorde en veilige manier implementeren om de privacy van patiënten te waarborgen en de vertrouwelijkheid van medische gegevens te beschermen. Hoe we dit het beste kunnen doen? Praat mee!

Met een vergrijzende bevolking, een toename aan chronische ziekten, langere wachtlijsten, steeds hogere kosten en grotere personeelstekorten komt er ook steeds meer aandacht voor preventie. Hoe maken we de transitie van zorg naar gezondheid? Hoe kunnen we voorkomen dat mensen gebruik moeten maken van curatieve zorg of hoe voorkomen we herhaling? Welke stappen moeten er gezet worden? Wie heeft welke rol in deze transitie en hoe kan technologie een bijdrage leveren? Deel je ervaringen en discussieer mee!

Het recente advies en besluit m.b.t. de overgang van CDA naar FHIR is een eerste concrete stap op het gebied van stelselregie. Er komen nog meer onderwerpen aan waarop dit zal moeten gebeuren. Waarom is een stelsel nodig? Voor welke problemen is een stelselafspraak de oplossing? Wat betekent dit voor de verschillende partijen in het zorgveld? Hoeveel ruimte is er dan nog voor lokale of regionale afspraken? Hoe verhoudt zich dit tot de Europese ontwikkelingen?

Aan de hand van het CDA-FHIR advies/besluit bespreken we met de deelnemers hoe stelselregie in de Nederlandse situatie voor oplossingen kan zorgen. Maar juist ook welke vragen dit oproept bij de deelnemers.

Nieuw: CornerTalks

Voor elk subthema bespreekt een expert met de deelnemers de uitdagingen waarmee we op deze thema’s worden geconfronteerd om de gestelde doelen te realiseren. Welke keuzes moeten worden gemaakt? Hoe kunnen we de benodigde veranderingen realiseren? Het doel is om tot gedeelde inzichten te komen en deze nog tijdens de reis aan te bieden aan MinVWS. Schrijf je in voor HIMSS Europe 2023 en praat mee!

Accommodatie in Lissabon

In Lissabon verblijven we met de Dutch Community in hotel Dom Pedro Lisboa. Dit deluxe hotel heeft een uitstekende ligging in het centrum van Lissabon. Het biedt elegante kamers en kijkt uit op de stad, de rivier de Taag en het Castelo de São Jorge. Dom Pedro Lisboa heeft een volledig uitgerust wellnesscentrum met een binnenzwembad.

Adresgegevens
Av. Eng. Duarte Pacheco 24, 1070-110

Lissabon, Portugal
https://goo.gl/maps/ZePWbpLhKqFPVNCc6

Inschrijven voor businesspartners

Deelname aan de Dutch Community bij HIMSS Europe 2023 voor leveranciers is op basis van afname van een partnerpakket (goud, zilver of brons). Ben je leverancier wil je graag businesspartner worden, neem dan contact op met Fleur, zij helpt je om partner te worden van HIMSS Europe 2023.
Fleur Evers, relatiemanager bij Cognicum

Fleur Evers
Relatiemanager
fleur@cognicum.com
+31 6 1875 8145

Gouden partner

Zilveren partners

Bronzen partners