Zilveren partner

Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud omgevingen. Dankzij jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van werkplekken, data en applicaties, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Klanten van PQR typeren zich als middelgrote tot grote organisaties (care en cure) waarbij de IT-voorziening complex en van essentieel belang zijn voor de bedrijfsvoering.

Rustmakers in IT

Steeds meer organisaties veranderen naar een regieorganisatie voor flexibiliteit, schaalbaarheid, continuïteit en een aantrekkelijker kostenmodel. Voor zorgorganisaties in het bijzonder moet deze transitie passen in het verbeteren van de kwaliteit van de zorg, onder andere door innovaties die data-gedreven zorg en arbeidsbesparende technologieën mogelijk te maken. Onderdeel van deze verandering is de transitie naar de hybride cloud, het moderniseren van de (mobiele) werkplekken, toegankelijkheid en management van applicaties en het verbeteren van veiligheid. Op basis van bewezen blauwdrukken en architectuur principes biedt PQR rust in uw IT-omgeving door te ondersteunen op het gebied van advies, adoptie, werkplekken, hybride cloud, security en beheer.

Wat klanten ons vertellen

Steeds vaker horen wij dat organisaties moeite hebben met het aantrekken en behouden van medewerkers om de kwaliteit van zorg te garanderen. Ziekteverzuim van 9% tot 16%, personeelsverloop tot wel 106% en een toename in zorgvraag tot 20% per jaar. De logische vraag die voortkomt uit deze cijfers is: hoe IT kan ondersteunen om met minder mensen, meer werk te verrichten en het werk voor de zorgmedewerkers leuker en aantrekkelijker te maken?

Zorghuis van de Toekomst

Het PQR Zorghuis van de Toekomst is een programma om zorgorganisaties te helpen versnelt digitaal te transformeren en op die manier een antwoord te geven op de vraag hoe bestaande processen  slimmer zijn te organiseren. Voorbeelden van recente resultaten die zijn behaald door de inzet van de digitale transformatie zijn:

  • het verhogen van de eindgebruikers tevredenheidcijfer van de werkplek van een 5 naar een 10;
  • het reduceren van het aantal alarmen van 12.000 naar 4.000 per maand;
  • het verkorten van een administratieduur per handeling van 48 maar 19 seconde.

Dit zijn enkele voorbeelden van ‘Zorgdromen’ die PQR heeft gerealiseerd. Een Zorgdroom is een droom van een zorgmedewerker waarbij alledaagse processen slimmer georganiseerd worden. Dit met als doel het leven van de cliënten, patiënten en zorgmedewerkers elke dag een klein beetje leuker te maken. De Strategische Healthcare consultants van PQR hebben de kennis en ervaring in huis om zorgorganisaties te adviseren hoe ze processen slimmer kunnen organiseren door inzet van ICT. De gespecialiseerde PQR consultants implementeren vervolgens de oplossingen, zodat de zorg zich kunnen richten op hetgeen zij het allerliefst doen: het verlenen van zorg.

PQR heeft inmiddels 20 zorgorganisaties geholpen om de transitie naar de regiefunctie te realiseren en om de stappen naar zorgvernieuwing mogelijk te maken. Hoe we dat doen, leest u in de gids Zorghuis van de Toekomst en op onze website www.pqr.com/zorg