HIMSS Europe 2020 Health 2.0 Helsinki Finland Cognicum Nictiz Logo

Praktische informatie

HIMSS20 Dutch Community LinkedIn

Mis geen update in aanloop naar het congres en leg alvast contact met uw reisgenoten!

HIMSS20 Orlando Dutch Community HIMSS Cognicum Nictiz VMBI

Op een rij

De digitale versie van het HIMSS Dutch Community programmaboekje is hier te bekijken/downloaden. Houdt deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven. In Orlando heeft u ook de beschikking over een geprinte versie van het boekje.

Wij doen onze uiterste best om alle E-tickets van de vluchten naar Orlando twee weken voor vertrek te versturen. Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, raden wij u aan om het E-ticket zowel te printen, als digitaal (bijvoorbeeld per smartphone of tablet) bij u te dragen op de dag van vertrek.

Wij verzoeken u om uw HIMSS-badge tijdens alle onderdelen van het programma (ontbijt, lunch, Holland House BBQ, referentiebezoek op maandag etc.) zichtbaar te dragen.

Wij hebben geen reisverzekering voor u afgesloten, wij adviseren u deze zelf te regelen. Let op: Een privé doorlopende reisverzekering dekt meestal geen zakelijke reizen.

De HIMSS Dutch Community dresscode is: Business Casual. Hiermee bent u voorbereid op zowel de inhoudelijke activiteiten als de social events.

ESTA-registratie

Sinds 12 januari 2009 zijn Nederlandse reizigers verplicht een digitale reistoestemming te hebben voordat zij naar de Verenigde Staten reizen. Belangrijk: Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld. U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort. Zo lang u in de US bent moet dit paspoort een geldige datum hebben.

 • Kosten: $14 dollar (te voldoen met creditcard)
 • Uiterlijk 72 vóór vertrek aanvragen
 • Geldigheidsduur ESTA: 2 jaar
 • Noteer het adres van uw hotel als verblijfsadres:
  Adres: 9840 International Drive, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten — Telefoon: +1 407-996-9840

Let bij uw ESTA-aanvraag op het volgende:

 • U dient uiterlijk 72 uur voor vertrek uw aanvraag in te dienen. Hierna kunt u nog wel ESTA-reistoestemming aanvragen, maar als u geen toestemming krijgt, heeft u wellicht niet genoeg tijd om de benodigde visa alsnog aan te vragen.
 • U hoeft alleen voor uw ESTA-aanvraag te betalen als u een nieuw paspoort heeft, of als uw vorige ESTA-reistoestemming verlopen is (de geldigheidsduur van een ESTA is 2 jaar).
 • Als u online op KLM.com wilt inchecken, dan heeft u altijd een goedgekeurde ESTA-reistoestemming nodig, ongeacht waar uw paspoort is uitgegeven. Dit geldt niet als u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.
 • Noteer het adres van uw hotel als verblijfsadres:
  Adres: 9840 International Drive, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten
  Telefoon: +1 407-996-9840

Na uw aanvraag:

 • Het kan tot 72 uur duren voordat uw aanvraag van een ESTA-reistoestemming wordt goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een referentienummer. Vergeet niet de reactie op uw ESTA-aanvraag te printen. U heeft het referentienummer namelijk nodig om uw ESTA-informatie te wijzigen als uw paspoort verloopt.
 • De ESTA-reistoestemming is 2 jaar geldig. Gedurende deze 2 jaar kunt u zo vaak als u wilt naar de VS reizen, totdat een of meerdere antwoorden op de JA/NEE-vragen in uw ESTA-aanvraag veranderen, of totdat uw paspoort verloopt.

Vluchtinformatie

Delta
8-mrt Amsterdam Orlando 14.50 20.31 DL411
12-mrt Orlando Amsterdam 22.21 12.15* DL410
* aankomst volgende dag

Accomodatie

Rosen Centre Orlando HIMSS20

Het Rosen Centre Hotel ligt vlak naast het Orange County Convention Center, de thuisbasis van HIMSS20. De kamers zijn voorzien van flatscreen-tv en een eigen badkamer. Er zijn moderne fitnessgelegenheden, 4 restaurants en een levensmiddelenwinkel die 24 uur p/dag geopend is.

Meer informatie:

Transfers

Indien u onze groepsvlucht ( Delta vlucht 8 maart aankomst Orlando om 20.31 uur) heeft geboekt via Cognicum, dan verzorgen wij voor u de transfer van de luchthaven naar hotel Rosen Center. Tevens zal één van onze collega’s u op de luchthaven ontvangen.

Voor de deelnemers die meegaan op studiereis zijn de transfers van en naar de luchthaven inbegrepen. Meer informatie over de transfers m.b.t. de tijden kunt u terugvinden in het programmaboekje.

Bagage

Handbagage:

Persoonlijke eigendommen die mee mogen:

 • 1 tas/koffertje/cameratas
 • OF 1 laptop computer
 • OF 1 item van dezelfde grootte (of kleiner) dan hierboven genoemd. 

Omvang handbagage:

 •  56 x 35 x  23 cm
 • Er geldt bij Delta officieel geen gewichtrestrictie voor handbagage, check voor de zekerheid de website van Delta via de link hieronder.

Ruimbagage: Maximaal 23 kg

Klik hier voor meer informatie

Economy Class (klik om te vergroten)

KLM Economy class - Bagage informatie

Business Class (klik om te vergroten)

KLM Business class - Bagage informatie