HIMSS20 HIMSS 2020 Orlando Florida Cognicum Global Conference

Lees hierover meer via de website van HIMSS.

Het hele Cognicum team staat klaar om vragen te beantwoorden via 085 111 88 44. Veel vragen zullen wij echter nu nog niet kunnen beantwoorden, we vragen uw begrip daarvoor.

Over HIMSS20

De wereldwijde editie van HIMSS Global Health Conference & Exhibition brengt 45.000 managers, bestuurders, clinici, directeurs en leveranciers uit de zorg samen. Speciaal voor de Nederlandse delegatie biedt Cognicum i.s.m. de HIMSS Dutch Community een aanvullend programma met workshops, volop netwerkgelegenheid en social events, naast het omvangrijke programma van HIMSS20.

Uw reis & registratie

Cognicum neemt u alle zorg uit handen bij de reis naar Orlando inclusief vlucht, verblijf, transfers en eventueel een aanvullende studiereis. Klik hieronder om uw keuze te maken uit de reisarrangementen.

Studiereizen en reiscombinaties

Reiscombinaties HIMSS20 New York Toronto Cognicum

Maak uw bezoek aan HIMSS20 extra waardevol met een studiereis voorafgaand aan Orlando. Op dit moment liggen er plannen voor New York & Toronto. SXSW sluit komend jaar ook aan op HIMSS20, waardoor u kunt kiezen voor een combinatie met dit indrukwekkende evenement in Austin, dat sinds de afgelopen editie een prominente plek voor zorginnovatie & tech in het programma heeft.

Heeft u interesse om mee te gaan, of heeft u zelf een bestemming voor ogen? Laat het ons weten via e-mail of 085 111 88 44.

Het programma

Ook bij HIMSS20 kunt u rekenen op een interactief programma speciaal voor de Nederlandse delegatie die meereist naar Orlando, verzorgd door de HIMSS Dutch Community (Nictiz, VMBI & Cognicum):

21:00-22:30 Welkomstreceptie HIMSS Dutch Community (Locatie: Rosen Centre Grand A)

We starten HIMSS20 met een welkomstborrel. Ontmoet hier de overige deelnemers van de HIMSS Nederlandse Delegatie, partners, en blijf op de hoogte van het programma.

07:00 – 08:30 Ontbijt — Locatie: Rosen Centre Grand A

Ontbijt met de Nederlandse delegatie in het Rosen Centre – interactieve ontbijtsessie

09:00 Vertrek naar Kennedy Space Centre

10:15 – 12:15 Seminar deel 1 — Locatie: Kennedy Space Centre

Spreker 1: NASA
Subthema: Zorg op afstand

Spreker 2: Prof. dr. Mark Van Houdenhoven (Bestuursvoorzitter, Sint Maartenskliniek)
Subthema: Datadilemma’s

Spreker 3 & 4: Drs. Peter Langenbach (Voorzitter RvB Maasstad Ziekenhuis) & Remko Nienhuis (Manager R&D ChipSoft)
Subthema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie & Partnerships

12:15 – 13:00 Lunchpauze met buffet — Locatie: Kennedy Space Centre

13:00 – 14:15 Seminar deel 2 — Locatie: Kennedy Space Centre

Spreker 4: Prof. Dr. Geraline Leusink (Afdelingshoofd Eerstelijnsgeneeskunde a.i, Radboudumc)
Subthema: Gepersonaliseerde zorg

Spreker 5: Igor Tulevski MD, PhD, FESC, FACC (Cardioloog, Cardiologie Centra Nederland)
Subthema: Verschuivingen in de Keten: Van Cure naar Care naar Anywhere

Spreker 6: Marc Heemskerk (Exogeoloog, Vrije Universiteit Amsterdam)

15:15 – 16:15 Bezoek Kennedy Space Centre

16:30 Terugreis naar Rosen Centre

19:00 – 21:00 Holland House BBQ — Locatie: bij het zwembad

Samen met alle deelnemers van de HIMSS Nederlandse Delegatie rondt u op een leuke en interactieve manier de eerste dag af.

06:30 – 08:30 Ontbijt — Locatie: Rosen Centre Grand A

Ontbijt met de Nederlandse delegatie in het Rosen Centre

08:30 – 10:00 Opening keynote HIMSS20 — Locatie: OCCC, Valencia

10:00 – 18:00 HIMSS Annual Conference Beurs — Locatie: OCCC

De beursvloer is open: Verken de beurs of sluit aan bij één van de partnersessies.

12:00 – 13:30 Lunch — Locatie: Rosen Centre Grand A

Geniet van uw lunch met de Nederlandse delegatie.

17:30 – 19:00 Internationale Receptie — Locatie: OCCC, Zaal 340 AB (Sunburst)

19:00 – 22:00 Dutch Digital Health Event — Locatie: Topgolf

Het geheel vernieuwde Dutch Digital Health Event is de perfecte gelegenheid om vooruit te kijken op het programma en te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje (binnen en buiten). Ook is er, dankzij de locatie, de mogelijkheid om gebruik te maken van de driving range.

Wilt u liever met een selecte groep uw zaken bespreken? Hier is ook voldoende ruimte voor gereserveerd.

06:30 – 08:30 Ontbijt — Locatie: Rosen Centre Grand A

Ontbijt met de Nederlandse delegatie in het Rosen Centre

09:30 – 18:00 HIMSS Annual Conference Beurs — Locatie: OCCC

De beursvloer is open: Verken de beurs of sluit aan bij één van de partnersessies.

12:00 – 13:30 Lunch — Locatie: Rosen Centre Grand A

Geniet van uw lunch met de Nederlandse delegatie.

18:00-19:30 Holland House receptie — Locatie: Harry’s (Café bij het zwembad)

Een uitgelezen gelegenheid om uw netwerk te versterken onder het genot van een hapje en een drankje.

06:30 – 08:30 Ontbijt — Locatie: Rosen Centre Grand A

Ontbijt met de Nederlandse delegatie in het Rosen Centre

09:00 – 10:00 Presentatie NVZ Ziekenhuizen — Locatie: Rosen Centre Grand B

Ingrid van Es en Christine Leenen nemen u mee in de uitdagingen en de lessons learned vanuit het perspectief van de instellingen en de NVZ. VIPP was een eerste stap, nu gaan de ziekenhuizen VIPP Forward. U krijgt inzicht in de nieuwe VIPP regeling en hoe de VIPP regelingen zich verhouden tot de landelijke ontwikkelingen rondom gegevensuitwisseling.

09:30 – 18:00 HIMSS Annual Conference Beurs — Locatie: OCCC

De beursvloer is open: Verken de beurs of sluit aan bij één van de partnersessies.

12:00 – 13:30 Lunch — Locatie: Rosen Centre Grand A

Geniet van uw lunch met de Nederlandse delegatie.

Referentiebezoek — Locatie: Lake Nona Medical City

Om nog meer uit uw HIMSS reis te halen heeft Cognicum dit jaar op donderdagmiddag 12 maart voor u nog een inspirerend en gevarieerd referentiebezoek georganiseerd. We zullen deze middag een bezoek brengen aan Lake Nona Medical City op ongeveer een half uur rijden vanaf het Rosen Center Hotel.

Lake Nona Medical City is een belangrijke locatie in Noord Florida voor medische zorg, onderzoek en onderwijs met als doel diverse organisaties dichtbij elkaar te positioneren (Ziekenhuizen, Universiteiten, research faciliteiten en LSH bedrijven) om zo innovatie de benodigde kracht te geven en ook werkelijk ten uitvoer te kunnen brengen. Een gebied wat voorbij de pilot fase gaat dus!

Het programma van ons bezoek aan Lake Nona zal bestaan uit een aantal bezoeken aan een van de ziekenhuizen zoals Nemours Childrens Hospital, Veterans Administration Hospital en Lake Nona Smart Living Wellness Community. Verder een staat een presentatie van GuideWell op het programma met aansluitend een bezoek aan de Guidewell Innovation Facility. Tot slot brengen we een bezoek aan WHIT Institute waar allerlei innovatie in werkelijke woon -en leefsituatie wordt toegepast.

13:15 – 14:30 HIMSS Closing keynote — OCCC, Valencia

Het thema

Duurzame gezondheidszorg met ICT

Bij duurzaamheid in de gezondheidszorg denk je wellicht aan energieneutraal bouwen, recycling van medische apparatuur en afval en misschien aan duurzaam personeelsbeleid. Dat de inzet van bijvoorbeeld slimme ICT, big data en kunstmatige intelligentie ook een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de zorg is wellicht minder bekend. Zo zijn er uiteenlopende ontwikkelingen die de zorg efficiënter, effectiever en betaalbaarder kunnen maken en daarmee toegankelijker en duurzamer.

De vraag is nu hoe we dit gaan organiseren. Het is een uitdaging die organisatorische, technische, financiële en culturele aspecten kent. Tijdens het seminar van de Dutch Community  op maandag 9 maart 2020 worden een aantal actuele ontwikkelingen op dit gebied aan de orde gesteld in de volgende subthema’s:

Subthema's

Digitale data vormen een onuitputtelijke bron van kennis en informatie. Data kunnen de zorg slimmer, zuiniger en persoonlijker maken. Dat weten onderzoekers, dokters en patiënten. Tegelijkertijd stuiten zij op grenzen en valkuilen. Technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’s.

Van wie zijn al die data die in de zorg worden verzameld? Kan de patiënt meebeslissen over het gebruik van data die op hem/haar betrekking hebben? Wie gebruikt ze waarvoor? Gaan (tech-)bedrijven er integer mee om? Wie is verantwoordelijk voor verkeerde beslissingen, gebaseerd op data? En kan iemand patiënten verplichten om hun data te doneren? Is leiderschap een vereiste om datadilemma’s aan te gaan?

Samenwerking en transparantie zijn van belang om effectiever zorg te verlenen en sneller doelen te behalen. Nieuwe vormen van samenwerking leiden ook tot duurzame zorg: zorgverleners, industrie en onderzoekers werken in transparante partnerships aan ontwikkelingen zoals zelflerende zorgsystemen en gegevensuitwisseling in ketenzorg. Maar durven de partners hun data wel te delen? Is men flexibel genoeg om op basis van standaarden te werken in de consortia?

Personalized medicine en personalized health zijn belangrijk bij de verbetering en verduurzaming van de zorg. Monitoring van het ziekteverloop en behandeling op maat bevorderen de gezondheid en leveren bijdragen aan het voorkomen van ziekten en complicaties. Om dit te kunnen doen, volgen wetenschappers grote groepen patiënten en burgers en onderzoeken zij hoe individuele biologische verschillen onze gezondheid beïnvloeden. Met deze informatie kan men bijvoorbeeld bij bepaalde vormen van kanker beter begrijpen waarom een therapie beter werkt bij bepaalde groepen patiënten. Wat zijn de risico’s van gepersonaliseerde patiëntenzorg? Is het daadwerkelijk doeltreffender? En hoe zit het met de betrouwbaarheid?

We worden ouder en met die ouderdom komen gebreken. Een vergrijzende samenleving zorgt voor een toename van het aantal chronisch zieken. In de zorg wordt hierop ingespeeld door mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Naast genezing (cure) verschuift de tendens steeds meer naar verzorging (care). Het krachtenveld hier omheen is volop in transitie. Hoe hebben de veranderingen in de zorgprocessen van cure naar care voor duurzaamheid gezorgd? En welke verschuivingen in de keten kunnen we in de toekomst verwachten?

Tijdens de HIMSS Global Health Conference komen we niet met alle antwoorden. Wel komen we met mooie voorbeelden uit de praktijk die je tot nadenken zetten over jouw eigen situatie. Ook zullen we een selectie maken van interessante voorbeelden vanuit de beurs die betrekking hebben op dit thema.

Sprekers

Prof. dr. Mark Van Houdenhoven
Bestuursvoorzitter
Sint Maartenskliniek

Thema: Datadilemma’s

Geraline Leusink HIMSS20 Dutch Community Cognicum

Prof. Dr. Geraline Leusink
Afdelingshoofd Eerstelijnsgeneeskunde a.i
Radboudumc

Thema: Gepersonaliseerde zorg

Peter Langenbach HIMSS20 Dutch Community Cognicum

Drs. P.M. Langenbach RC
Raad van bestuur
Maasstad Ziekenhuis

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

Igor Tulevski Cognicum

Igor I. Tulevski MD, PhD, FESC, FACC
Cardioloog
Cardiologie Centra Nederland

Thema: Verschuivingen in de keten: Van Cure naar Care naar Anywhere

Remko Nienhuis Manager R&D ChipSoft

Remko Nienhuis
Manager Research & Development
ChipSoft

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

Marc van Heemskerk HIMSS Dutch Community

Marc Heemskerk
Exogeoloog
Vrije Universiteit Amsterdam

Lead Scientist EMMIHS-III

Thema: Zorg op afstand

Danielle Carroll - NASA

Danielle Carroll
NASA/TRISH Space Health Innovation Fellow,
General Surgery Resident, USAF Veteran, and Instructor Pilot

Aenor Sawyer - NASA

Aenor Sawyer
Chief Health Innovation Officer,
Translational Research Institute for Space Health (TRISH), a NASA-funded program

Thema: Zorg op afstand

De reisarrangementen

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de reisarrangementen in volle gang. Houd voor updates deze pagina in de gaten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief of stel direct een vraag via e-mail of 085 111 88 44.

Organiserende partners

HIMSS20 Orlando logo
Nictiz
VMBI
Cognicum. Life is a network. Logo hi res