HIMSS20 HIMSS 2020 Orlando Florida Cognicum Global Conference
Save the date: 9 t/m 13 maart 2020 | Orlando, Florida
2020/03/09 12:00:00

Let op: De groepsvlucht is volgeboekt. De standaardvlucht (8 t/m 12 maart) is per heden op aanvraag.

Over HIMSS20

De wereldwijde editie van HIMSS Global Health Conference & Exhibition brengt 45.000 managers, bestuurders, clinici, directeurs en leveranciers uit de zorg samen. Speciaal voor de Nederlandse delegatie biedt Cognicum i.s.m. de HIMSS Dutch Community een aanvullend programma met workshops, volop netwerkgelegenheid en social events, naast het omvangrijke programma van HIMSS20.

Uw reis & registratie

Cognicum neemt u alle zorg uit handen bij de reis naar Orlando inclusief vlucht, verblijf, transfers en eventueel een aanvullende studiereis. Klik hieronder om uw keuze te maken uit de reisarrangementen.

Studiereizen en reiscombinaties

Reiscombinaties HIMSS20 New York Toronto Cognicum

Maak uw bezoek aan HIMSS20 extra waardevol met een studiereis voorafgaand aan Orlando. Op dit moment liggen er plannen voor New York & Toronto. SXSW sluit komend jaar ook aan op HIMSS20, waardoor u kunt kiezen voor een combinatie met dit indrukwekkende evenement in Austin, dat sinds de afgelopen editie een prominente plek voor zorginnovatie & tech in het programma heeft.

Heeft u interesse om mee te gaan, of heeft u zelf een bestemming voor ogen? Laat het ons weten via e-mail of 085 111 88 44.

Het programma

Ook bij HIMSS20 kunt u rekenen op een interactief programma speciaal voor de Nederlandse delegatie die meereist naar Orlando, verzorgd door de HIMSS Dutch Community (Nictiz, VMBI & Cognicum). Hieronder vindt u alvast een globaal overzicht.
Benieuwd naar het reguliere programma van HIMSS20? Klik hier voor meer informatie

Zo 8 maart

Welkomstreceptie

Ma 9 maart

Ontbijt

Seminar op locatie

Site-visit Kennedy Space Center

Holland House BBQ

Di 10 maart

Ontbijt

HIMSS Opening Keynote*

Lunch

Internationale receptie

Dutch Digital Health Event

Wo 11 maart

Ontbijt

Lunch

Holland House receptie

Do 12 maart

Ontbijt

Lunch

Optioneel referentiebezoek (onder voorbehoud)

Vr 13 maart

HIMSS20 Closing Keynote*

*HIMSS beursregistratie vereist

Het thema

Duurzame gezondheidszorg met ICT

Bij duurzaamheid in de gezondheidszorg denk je wellicht aan energieneutraal bouwen, recycling van medische apparatuur en afval en misschien aan duurzaam personeelsbeleid. Dat de inzet van bijvoorbeeld slimme ICT, big data en kunstmatige intelligentie ook een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de zorg is wellicht minder bekend. Zo zijn er uiteenlopende ontwikkelingen die de zorg efficiënter, effectiever en betaalbaarder kunnen maken en daarmee toegankelijker en duurzamer.

De vraag is nu hoe we dit gaan organiseren. Het is een uitdaging die organisatorische, technische, financiële en culturele aspecten kent. Tijdens het seminar van de Dutch Community  op maandag 9 maart 2020 worden een aantal actuele ontwikkelingen op dit gebied aan de orde gesteld in de volgende subthema’s:

Subthema's

Digitale data vormen een onuitputtelijke bron van kennis en informatie. Data kunnen de zorg slimmer, zuiniger en persoonlijker maken. Dat weten onderzoekers, dokters en patiënten. Tegelijkertijd stuiten zij op grenzen en valkuilen. Technische verleidingen, juridische obstakels en ethische dilemma’s.

Van wie zijn al die data die in de zorg worden verzameld? Kan de patiënt meebeslissen over het gebruik van data die op hem/haar betrekking hebben? Wie gebruikt ze waarvoor? Gaan (tech-)bedrijven er integer mee om? Wie is verantwoordelijk voor verkeerde beslissingen, gebaseerd op data? En kan iemand patiënten verplichten om hun data te doneren? Is leiderschap een vereiste om datadilemma’s aan te gaan?

Samenwerking en transparantie zijn van belang om effectiever zorg te verlenen en sneller doelen te behalen. Nieuwe vormen van samenwerking leiden ook tot duurzame zorg: zorgverleners, industrie en onderzoekers werken in transparante partnerships aan ontwikkelingen zoals zelflerende zorgsystemen en gegevensuitwisseling in ketenzorg. Maar durven de partners hun data wel te delen? Is men flexibel genoeg om op basis van standaarden te werken in de consortia?

Personalized medicine en personalized health zijn belangrijk bij de verbetering en verduurzaming van de zorg. Monitoring van het ziekteverloop en behandeling op maat bevorderen de gezondheid en leveren bijdragen aan het voorkomen van ziekten en complicaties. Om dit te kunnen doen, volgen wetenschappers grote groepen patiënten en burgers en onderzoeken zij hoe individuele biologische verschillen onze gezondheid beïnvloeden. Met deze informatie kan men bijvoorbeeld bij bepaalde vormen van kanker beter begrijpen waarom een therapie beter werkt bij bepaalde groepen patiënten. Wat zijn de risico’s van gepersonaliseerde patiëntenzorg? Is het daadwerkelijk doeltreffender? En hoe zit het met de betrouwbaarheid?

We worden ouder en met die ouderdom komen gebreken. Een vergrijzende samenleving zorgt voor een toename van het aantal chronisch zieken. In de zorg wordt hierop ingespeeld door mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Naast genezing (cure) verschuift de tendens steeds meer naar verzorging (care). Het krachtenveld hier omheen is volop in transitie. Hoe hebben de veranderingen in de zorgprocessen van cure naar care voor duurzaamheid gezorgd? En welke verschuivingen in de keten kunnen we in de toekomst verwachten?

Tijdens de HIMSS Global Health Conference komen we niet met alle antwoorden. Wel komen we met mooie voorbeelden uit de praktijk die je tot nadenken zetten over jouw eigen situatie. Ook zullen we een selectie maken van interessante voorbeelden vanuit de beurs die betrekking hebben op dit thema.

Sprekers

Igor Tulevski Cognicum

Igor I. Tulevski MD, PhD, FESC, FACC
Cardioloog
Cardiologie Centra Nederland

Thema: Verschuivingen in de keten: Van Cure naar Care naar Anywhere

Prof. dr. Mark Van Houdenhoven
Bestuursvoorzitter
Sint Maartenskliniek

Thema: Datadilemma’s

Peter Langenbach HIMSS20 Dutch Community Cognicum

Drs. P.M. Langenbach RC
Raad van bestuur
Maasstad Ziekenhuis

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

Remko Nienhuis Manager R&D ChipSoft

Remko Nienhuis
Manager Research & Development
ChipSoft

Thema: Effectiviteit van Samenwerking: Transparantie en Partnerships

De reisarrangementen

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de reisarrangementen in volle gang. Houd voor updates deze pagina in de gaten, schrijf u in voor onze nieuwsbrief of stel direct een vraag via e-mail of 085 111 88 44.

Organiserende partners

HIMSS20 Orlando logo
Nictiz
VMBI
Cognicum. Life is a network. Logo hi res