Praktische informatie

Super dat je erbij bent tijdens HIMSS24 Orlando! Op deze pagina vind je alle informatie rondom het programma, de sprekers, interessante sessies en diverse praktische informatie.

Heb je een vraag of opmerking? Stuur een bericht naar secretariaat@cognicum.com of bel 085 111 88 44!

Contactpersonen op locatie

Patrick van der Schaaf moderator en tafelheer van de Cognicum Collegetour

Patrick van der Schaaf
Oprichter

+31 6 83904030
patrick@cognicum.com

Paula Out Travel operations manager Cognicum

Paula Out
Travel & Operations

+31 6 20078897
paula@cognicum.com

Fleur-in-kleur

Fleur Evers
Relatiemanager

+31 6 1875 8145
fleur@cognicum.com

Het regelen van uw ESTA

Sinds 12 januari 2009 zijn Nederlandse reizigers verplicht een digitale reistoestemming te hebben voordat zij naar de Verenigde Staten reizen. Belangrijk: Bij het aanvragen van ESTA dient u erop te letten dat u de gegevens invoert zoals deze in uw paspoort staan vermeld. U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort. Zo lang u in de US bent moet dit paspoort een geldige datum hebben. KLIK HIER OM UW ESTA AAN TE VRAGEN.

>> Kosten: $21 dollar (te voldoen met creditcard)

>> Uiterlijk 72 vóór vertrek aanvragen

>> Geldigheidsduur ESTA: 2 jaar

>> Noteer het adres van uw hotel als verblijfsadres:

Hotel Rosen Centre

9840 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten

Checklist & tips

10 maart Amsterdam – Orlando
12.35 – 17.55
DL0037

14 maart Orlando – Amsterdam
19.55 – 10.00*
DL0036
*aankomst volgende dag

Uiteraard ontvangen we je bij deze reis ook bij aankomst op Schiphol. Collega’s Elise & Fleur zijn op zondag 10 maart aanwezig in Vertrekhal 2, t.h.v. incheckbalies 9/10 van KLM-Delta; en te herkennen aan de oranje Cognicum bodywarmers + blauwe Cognicum bordjes.

Als je problemen ervaart tijdens het inchecken van jouw vlucht, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent op de luchthaven om het daar direct te regelen (2,5 – 3 uur van tevoren). Let verder op dat je tijdens het inchecken alleen jouw eigen naam incheckt, en niet die van een medereiziger.

Om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt, raden wij u aan om het E-ticket zowel te printen, als digitaal (bijvoorbeeld per smartphone of tablet) bij u te dragen op de dag van vertrek. Alle E-tickets worden twee weken van tevoren verstuurd. Heb je een vraag? Laat het ons weten via secretariaat@cognicum.com of bel 085 111 88 44.

Informatie over het ophalen van de HIMSS-badge wordt hier geplaatst wanneer bekend. Wij raden aan om deze tijdens alle onderdelen van het programma zichtbaar te dragen. Let op: Vergeet niet uw paspoort mee te nemen. Hier wordt om gevraagd bij de desk.

Staan jouw betaalpassen al ingesteld op wereldwijd? Zorg verder dat je jouw Creditcard meeneemt. In Amerika worden namelijk veel betalingen met behulp van creditcardreserveringen gedaan voor bijvoorbeeld roomservices of extra’s in het hotel.

Wij hebben geen reisverzekering voor u afgesloten, wij adviseren u deze zelf te regelen. Let op: Een privé doorlopende reisverzekering dekt meestal geen zakelijke reizen.

De HIMSS24 Dutch Community dresscode is: Business Casual. Hiermee bent u voorbereid op zowel de inhoudelijke activiteiten als de social events.

Normaal gesproken is het tijdsverschil tussen Nederland en Orlando 6 uur. Maar vanaf aankomende zondag is dat een uurtje korter. In Amerika gaat namelijk de zomertijd in. Dit betekent dat het tijdsverschil nu nog maar 5 uur is. Handig als je dus tijdens je reis nog even met het thuisfront wilt bellen.

Nederlands programma

KPMG Executive track: Naast het gebruikelijke Dutch Community programma, organiseert KPMG een Executive Track voor een specifieke groep. Deelnemers aan deze Executive Track hebben enkele eigen activiteiten tijdens HIMSS24, maar zijn ook aanwezig bij de meeste onderdelen van het Dutch Community programma. 

17:55
Aankomst in Orlando, transfer naar het Rosen Centre & check-in

19:30-21:00
Europese welkomstreceptie in het Rosen Centre

07:00 – 08:30
Europees netwerkontbijt

09:00 – 11:00
European Leaders Exchange

12:00 – 13:00
Gezamenlijke lunch

? 13:00 | Junior Ballroom F+G (klik voor de minimap)
Start Dutch Community programma
& inhoudelijke masterclasses

13.00 – 13.30 Centrale aftrap door dagvoorzitter gevolgd door een inleidende keynote
13.30 – 14.15 Masterclass: Eenheid van taal: Wat kunnen we van elkaar leren?
14.15 – 15.00 Masterclass: Regionale successen vertalen naar Nederland
Pauze
15.30 – 16.15 Masterclass: AI
16.15 – 17.00 Paneldiscussie
17.00 Afsluiting door dagvoorzitter  

? 19:00 – 21:00 | Rosen Centre, Pool Deck Area
Dutch Community BBQ

? 07:00 – 08:00
Dutch Community ontbijt

08:30 – 10:00
Opening van de HIMSS

10:00 – 12:00
Beurstijd

12:00 – 13:30
Lunch

13:30
Keynote Open Line: Regio-oplossingen & VECOZO | Nationale uitrol van het MDO

We staan stil bij de ontwikkelingen rond de landelijke opschaling van het Multidisciplinair Overleg (MDO) in ons digitale gezondheidsplatform Vitaly. We praten je bij over de huidige status van het MDO, de samenwerking met VECOZO en hoe dat de regio’s helpt met het inrichten van de MDO’s.

We kijken ook naar hoe we in het MDO met Vitaly werken naar de toekomst en de landelijke ontwikkelingen. Zo laten we zien hoe we in Vitaly om kunnen gaan met de Basisgegevensset Zorg (BgZ) in het MDO. Maar we gaan nog een stapje verder, want we laten ook zien hoe Vitaly past binnen de CumuluZ-doelarchitectuur, die als uitgangspunt gekozen is in het IZA-uitvoeringsakkoord. We laten het praktisch zien in het MDO, dus we gaan verder dan alleen de theorie.

14:15
Beurstour: D&A Conclusion

Aansluitend op de keynote van Open Line start de beurstour van D&A Medical vanuit Junior Ballroom F+G. In deze tour komen nog meer praktische toepassingen aan bod, een mooie combinatie van twee programma-onderdelen.

Deze beurstour is op inschrijving via deze link

? 07:00 – 08:30
Dutch Community ontbijt

? 08:30 – 09:30 | Twee sessies in Junior Ballroom F+G
Sessie 1: CumuluZ – Landelijke data-infrastructuur, ván de zorg, vóór de zorg

In deze ‘after-breakfast’ sessie licht CumuluZ de plannen toe om te komen tot één landelijke data-infrastructuur, ván de zorg, vóór de zorg. 

De zorg verandert en dit vraagt om een andere zorginfrastructuur. Om dit te realiseren is de CumuluZ-coalitie opgericht, die bestaat op dit moment uit de NFU, de NVZ, mProve en Santeon. We lichten toe hoe de coalitie die landelijke data-infrastructuur voor zich ziet en hoe ze gebruik wil maken van eerdere lessen en ervaringen. Schrijf je hier in voor deze sessie.

Sessie 2: Health-RI – Landelijke gezondheidsdata-infrastructuur voor onderzoek, beleid & innovatie

Databeschikbaarheid voor de zorg is niet voldoende om de uitdagingen waar we voor staan het hoofd te bieden. We hebben behoefte aan innovatieve toepassingen, snelle beschikbaarheid van data voor onderzoek en beleid, big data om AI-algoritmes te trainen en toe te kunnen passen in de zorg- en researchpraktijk.

Health-RI licht toe hoe de data vanuit CumuluZ – via een gezamenlijke infrastructuur – beschikbaar komt voor meervoudig gebruik: onderzoek, beleid en innovatie. En hoe we de onderzoeksresultaten weer beschikbaar kunnen maken voor de zorgpraktijk. Inschrijven voor deze sessie.

09:00 – 12:00
Beurstijd

12:00 – 13:30
Lunch

14:00 – 17:00
Beurstijd

18:00 – 19:00
Internationale receptie

? 19:00 – 22:00 | TopGolf Orlando
Dutch Digital Health Event powered by Open Line

? 07:00 – 08:30
Dutch Community ontbijt

? 08:30 – 09:45 | Valencia Ballroom W415
Keynote | Focusing on Health Policy: A Global Update

Deze keynote op de donderdagochtend heeft een oranje tintje, want plv. Secretaris-Generaal van MinVWS Abigail Norville ontvangt de HIMSS Changemaker in Health Award in de categorie Policy Influencer.

09:00 – 10:00 | Start op de Nuance beursstand
Beurstour & bezoek aan het AI theatre
Let op: Deze activiteit is op inschrijving via deze link (max. 50 deelnemers).

16:30
Transfer naar de luchthaven

19:55
Vertrek terug naar Amsterdam
(aankomst Amsterdam op vrijdag 15 maart om 10:00)

De programmacommissie voor HIMSS24 bestaat uit:
Amber Hidding (HIMSS), Herko Coomans (MinVWS), Jenna Wildeman (Policy Officer International Digital Health, MinVWS), Jos van der Bij (International Health Information Policy, MinVWS), Florian Visser (Zorgring), Ellen Ophoff (Digitale Zorgoplossingen, NVKI), Maayke Klinkenberg (Nictiz), Renate Kieft (Senior advisor International, Nictiz), Sofie van der Meulen (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd), Patrick van der Schaaf (Cognicum) en Fleur Evers (Cognicum).

LinkedIn

Leg alvast contact met uw reisgenoten en blijf op de hoogte van updates! Klik op de afbeelding hieronder om naar de HIMSS24 Dutch Community LinkedIn-groep te gaan:

Welkom bij de officiële HIMSS24 Orlando LinkedIn groep

Accommodatie in Orlando

Tijdens HIMSS24 keren we net als de vorige keer in Orlando terug naar het Rosen Centre. Groot voordeel hiervan is de locatie: het is zeer dichtbij het Orange County Convention Center.

Adres
9840 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten
Google Maps

Bagage

Informatie bagage:

Klik op de onderstaande afbeelding, of klik hier voor alle bagage-informatie van Delta Airlines.

Het Nederlandse programma wordt mede mogelijk gemaakt door: