Datagebruik in de zorg: Klaar om naar een hogere versnelling te schakelen?

Milton Keynes | 15 t/m 17 september 2024
2024/09/15 09:00:00

Over deze studiereis

Wil jij leren van de absolute nummer 1 data-experts ter wereld? Na een succesvolle eerste editie van vorig jaar nodigt Cognicum je uit voor een studiereis naar het Verenigd Koninkrijk, in het bijzonder naar Milton Keynes, de thuisbasis van Red Bull Racing. Want wat als het team rondom de patiënt op dezelfde optimale manier gebruik zou maken van data als bij de races van Max Verstappen? Laat je inspireren door experts op het gebied van databeheer en analyses, en leer hoe we in de toekomst nog betere voorspellingen en scenario’s kunnen maken om samen nummer 1 zorg te leveren. Het programma staat op dit moment nog in de pitstraat, maar tenminste de volgende onderdelen kun je verwachten.

 • Datum

  15, 16 & 17 september 2024

 • Locaties

  Londen & Milton Keynes (UK)

 • Doelgroep

  Deze studiereis is gericht op bestuur, directie en CxIO’s van Nederlandse zorgorganisaties en andere professionals binnen de zorg die inspiratie op willen doen over datagebruik in de zorg.

  Tijdens deze studiereis krijgen we exclusieve blikken op manieren van dataverzameling, verwerking en de toepassing ervan. 

3 redenen om te gaan

Kom alles te weten over hoe de regio Londen samenwerkt om gegevens sneller en veiliger te delen.

Maak kennis met de National Health Service (NHS): En ontdek welke rol het nationale gezondheidszorgstelsel speelt bij het delen van data.

Laat je inspireren door de Red Bull Racing-fabriek: En ontdek hoe F1 data-analyses gebruikt om de prestaties van coureurs en auto's te verbeteren.

De reis

In twee dagen tijd worden we geheel bijgepraat via inhoudelijke sessies door experts op het gebied van digitale zorg, gegevensuitwisseling, AI en het leveren van datagedreven zorg. Ook krijgen we mooie voorbeelden van regionale samenwerking en we brengen een bezoek aan het One Welbeck ziekenhuis. Naast de inhoudelijke sessies is er ook ruim gelegenheid om de opgedane inzichten met elkaar te bespreken.

Heeft u een vraag of opmerking? Laat het ons weten via secretariaat@cognicum.com

*Het tarief van deze reis is indicatief en kan onderhevig zijn aan verandering, bijvoorbeeld door het moment van boeken.

Studiereis: Milton Keynes

€ 1.750 per persoon

✅ Hotelovernachting incl. ontbijt (15 op 16 & 16 op 17 sept 2024);

✅ Treinreis Amsterdam – Londen, retour vliegreis Milton Keynes – Amsterdam;

✅ Inhoudelijke sessies door lokale experts op het gebied van digitale zorg, gegevensuitwisseling, AI en het leveren van datagedreven zorg;

✅ Referentiebezoeken aan o.a. een ziekenhuis in de regio Londen en de Red Bull Racing Factory;

✅ Gezamenlijk bezoek aan de bruisende stad Londen;

✅ Benodigde transfers;

✅ Reisbegeleiding op locatie. 

Bezoek aan RBR

Tot slot brengen we ook een bezoek aan de Red Bull Racing Technology Campus, de fabriek van Red Bull Racing. Hier maken we de koppeling met de zorg rond de thema’s en het gebruik van geavanceerde data- analyses om de prestaties van coureur en auto continu te verbeteren. Van real time gegevens van auto’s tijdens de races (zoals snelheid, temperatuur, bandendruk en brandstofverbruik) tot real- time data over de rijstijl van de coureurs. De hoeveelheid data die wordt verwerkt en de snelheid waarmee deze data kan worden toegepast nemen we als inspiratie mee terug naar Nederland.

Referentiebezoek: One Welbeck Londen

OneWelbeck is een privékliniek in Londen die hoogwaardige zorg biedt met meer dan 250 specialisten verdeeld over 14 specialismen. De kliniek biedt geavanceerde diagnostiek, therapieën en minimaal invasieve chirurgie. Speciale zorggebieden zijn onder meer slaapstoornissen, moedervlekken mapping, sportgeneeskunde en uitgebreide borstscreening. De kliniek werkt nauw samen met alle grote zorgverzekeraars en streeft naar uitstekende patiëntenzorg door samenwerking en innovatie. Meer informatie

Greep uit de sprekers

Graag stellen we de eerste sprekers van het programma in Milton Keynes & Londen aan je voor.

Gary McAllister
CTO (Chief Technology Officer)

OneLondon

Isaac Fredericks
Director Customer Relationships
Oracle Health UK

To be announced
IT Leader
NHS (National Health Service)

Blog: Hoe krijgen we Maximale databeschikbaarheid in de zorg?

Mia Martens
Adviseur Databeschikbaarheid, Nictiz
Deelnemer aan deze studiereis in 2023

“F1 en gezondheidszorg vertonen overeenkomsten. Je zou de coureur kunnen vergelijken met een zorggebruiker. De coureur genereert veel data en het hele team werkt om hem heen, om het gewenste doel te bereiken. In beide sectoren zijn data en databeschikbaarheid van groot belang in cruciale processen: ze worden gebruikt om te leren en processen te optimaliseren. Hierbij spelen technologie, innovatie, precisie, timing en teamwork een essentiële rol.

Of het nu gaat om het winnen van het wereldkampioenschap of om het leveren van hoogwaardige en veilige patiëntenzorg: beide sectoren worden beoordeeld op hun prestaties.”

Vorig jaar