HIMSS19 Studiereis

Thema: Health Innovatie | Boston, Massachusetts, VS
2019/02/10 09:00:00

In overzicht

€5.495

14 feb - 16 feb 2019

Deze studiereis vertrekt op donderdagochtend 14 februari vanuit Orlando, de aankomst in Nederland is op zaterdagochtend 16 februari.

Groep: maximaal 25 personen

Alle genoemde informatie is onder voorbehoud. De organisatie behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen aan de samenstelling en de (algehele) beschikbaarheid van de studiereis.

Partners van deze studiereis:

- Cognicum - partner HIMSS19

Reisinformatie

Health Innovatie vanuit een ander perspectief

Health Innovatie: Een camera die de gemoedstoestand van mensen kan meten om ze te monitoren en hierop te acteren, bijvoorbeeld op het station of in een ziekenhuis. Of technologie die ervoor zorgt dat soldaten de helft minder energie verbruiken zodat ze langer en met meer bepakking kunnen lopen. Het lijkt toekomstmuziek, maar is dat al lang niet meer. Het MIT Lab (Massachusetts Institute of Technology) bijvoorbeeld bedenkt voor vragen als deze een antwoord en een toepasbare technologie.

De ziekenhuiswereld loopt qua innovatief vermogen achter op de consumentenwereld. Denk aan het werken met smartphones en tablets op de verpleegafdeling en OK. De grootste uitdaging is vaak, hoe pas ik deze technologie toe? Om alvast inzicht te geven in de mogelijkheden organiseren we een beurstour tijdens de HIMMS. Vervolgens reizen we door naar Boston waar je geïnspireerd wordt om dit om te buigen in praktische oplossingen in onze dagelijkse zorgpraktijk.

Na een bezoek aan de indrukwekkende campus van Harvard, stappen we het walhalla van het MIT Lab binnen. Stel je voor: een gebouw met oneindig veel geld + enorme hoeveelheid aan slimme mensen + de meeste uiteenlopende (onmogelijke) opdrachten.  Hier  word je meegenomen in de échte innovatieve ontwikkelingen.

Maar dat is niet alles, want ook in het Massachusetts General Hospital Health Innovation Center draait alles om innovatie. Om precies te zijn om ‘improving patient care and support of new technologies’. We krijgen er een inspiratietour en een lezing van topspreker Samuel Aronson, een netwerkdiner én een (grote) verrassing op een inspirerende locatie maakt deze reis meer dan compleet.

Let op: U wordt doorgeleid naar de website van HIMSS, om uw beursbadge en Dutch Community programma te regelen. Daarna keert u terug naar onze website om uw reispakket te selecteren en uw inschrijving af te ronden.

Programma

Vlucht Orlando – Boston
Aankomst 9:50 uur

Transfer naar Mass. General Hospital

11:00 – Inspiration tour door het MGH met een bezoek aan de Ether Dome en het Russell Museum o.l.v. de directie.

12:30 – Lunch en aanvang learning program Mass. General Hospital. Speciaal voor onze reis samengestelde inhoudelijke middagsessie door experts van MGH met medewerking van een aantal inspirerende sprekers.

17:30 – Hotel check in

19:00 – Aperitief en diner

21:30 – Einde programma

07:00 – Gezamenlijk ontbijt in het hotel

09:00 – Check out en transfer naar Harvard Campus

09:30 – Rondleiding onder leiding van een gids over de Harvard Campus met de indrukwekkende gebouwen.

11:30 – Transfer naar lunchlocatie

12:00 – Lunch

13:30 – Transfer naar MIT Lab, Cambridge

14:00 – Bezoek aan MIT Lab, waar we worden meegenomen in de innovatieve ontwikkelingen. Het MIT Lab kenmerkt zich door de grote hoeveelheden kennis en geld die in dit gebouw worden samengebracht.

16:30 – Transfer naar de luchthaven van Boston

19:50 – Vertrek non stop naar Amsterdam ( aankomst -8:30 uur 16 feb)

Let op: Het programma is onder voorbehoud

Boek uw studiereis vandaag!

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Heeft u een vraag?

+31 85 111 88 44

secretariaat@cognicum.com

Maandag t/m vrijdag: 10:00 - 17:30

Stel een vraag

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Versturen