NXTHLTH by Cognicum Placeholder logo

Security

6 april 2023

Waar staat de Nederlandse zorg m.b.t. de veiligheid van de (patiënt) gegevens? Hoe gaan we om met de ontwikkelingen op het gebied van hacken, datalekken, infrastructuur beveiliging. We delen steeds meer data maar hoe houden we het veilig? En als het misgaat, hoe reageren we dan?

In deze bijeenkomst zullen we u aan de hand van use cases, inspirerende bijdragen en verrassende keynotes voorlichten. Ook is er uiteraard veel gelegenheid om met elkaar veilig van gedachten te wisselen.

De sprekers

Daan-Brink

Daan Brink
Voormalig Commanding Officer NLD Special Forces Regiment
Managing Partner, Proximities Risk Consultancy

Daan deelt ervaringen van bij Defensie, waarin lessen voor de Nederlandse zorg  op het gebied van analoge en digitale security risks de revue zullen passeren. 

Werner Zuurbier (CIO Meander Medisch Centrum) is spreker tijdens nxthlth Security.

Werner Zuurbier
Chief Information Officer (CIO), Meander Medisch Centrum

Is uw organisatie in staat om een realistische digitale ambitie te formuleren? En hebben het bestuur en de toezichthouders de juiste kwaliteiten om de verandering te begeleiden en daarvoor inzicht in cyberrisico’s? Hoe zit het met je morele kompas rond data, IT en digitalisering? Werner neemt ons mee tijdens zijn keynote.

Wim-Hafkamp

Wim Hafkamp
Managing Director, Z-CERT

Dagelijks speuren de specialisten van Z-CERT diverse bronnen af naar dreigingen voor de zorgsector. Zorgorganisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van hun digitale systemen, maar als het misgaat kan Z-CERT te hulp schieten. Daarom wordt Z-CERT ook wel de ‘digitale brandweer van de zorgsector’ genoemd.

Lieuwe-Jan-Koning

Lieuwe-Jan Koning
CTO, On2it

“Zero Trust in de gezondheidszorg”
Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) adviseert de toepassing van Zero Trust als cybersecurity strategie. Wat is een goede aanpak voor implementatie, en wat zijn daarbij specifieke uitdagingen voor de gezondheidszorg?

Het programma

  • 14:15 Ontvangst

  • 14:30 Opening door de dagvoorzitter

  • 14:35 Eerste keynote

  • 15:20 Tweede keynote

  • 16:05 Korte pauze

  • 16:15 Derde keynote

  • 17:00 Paneldiscussie en afsluiting

  • 17:15 Netwerkborrel

De locatie

nxthlth wordt georganiseerd in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum (Media Park)

nxthlth. wordt georganiseerd in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum (Media Park). De zaal is Theater 2 (tweede verdieping).

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Link voor navigatie: https://goo.gl/maps/MuHCxy5R8BGE8WGB6