Care Congres 2024

Beleid en de digitale bestuurder

Voor veel bestuurders is het een hoofdpijndossier. Echter, digitalisering is de sleutel tot veel zorgoplossingen. Arbeidsmarkt, administratie, thuismonitoring, data delen, regionale infrastructuren. Het komt op ons af en het is van wezenlijk belang de vernieuwing te omarmen.

Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheden die ChatGPT of neurokoppelingen gaan betekenen voor de zorg. Als bestuurder wilt u op de hoogte zijn en met de juiste dosis kennis beleid maken. Een strategie kiezen die toekomstbestendig is en gebaseerd is op de technieken die mogelijk beleidsbepalend gaan zijn.

Kennis uitwisselen en voorbeelden delen

In deze exclusieve tweedaagse conferentie bieden we u een uitgebreid programma met experts op de diverse onderwerpen. Alles met de gevolgen voor strategie en visie voor uw zorgorganisatie in het achterhoofd. Daarnaast zullen we in deelsessies veel aandacht besteden aan de onderlinge samenhang, de raakvlakken met het IZA, wisselen we kennis uit met collega-bestuurders en delen we voorbeelden vanuit diverse organisaties.

Tot slot ontbreken uiteraard ook lichtende voorbeelden uit andere branches niet. Samen met IG&H zullen we de tweede dag de voorbeelden omzetten naar voor u toepasbare cases. Ik zie u graag in Hotel De Werelt in Lunteren voor deze eerste Care Conferentie conferentie over digitalisering!

Over het congres

Deze allereerste Care Conferentie is op de leest geschoeid van de zorgconferenties vanuit St Paul de Vence in het verleden. In een besloten setting is dit de uitgelezen mogelijkheid om u op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen op de zojuist genoemde onderwerpen en daarnaast te duiden wat digitalisering kan en moet betekenen voor uw organisatie en strategie.

Veranderende processen, een ander HR-beleid, aanpassingen aan bijvoorbeeld vastgoed en uiteraard uw eigen governancestructuur zullen daarmee op uw beleidsagenda komen. Nog los van de discussie over de investeringen die gedaan moeten worden.

In overzicht

 • De datum

  November 2024

 • Doelgroep

  Wij nodigen een gezelschap uit met als achtergrond: Bestuurders uit Care en Cure, CIO’s , koepelverenigingen, RSO-bestuurders, MinVWS, zorgkantoren, gemeente, sociaal werk en GGZ.

 • Op uitnodiging

  Heeft u interesse om aan te sluiten bij dit congres, of zoekt u meer informatie? Neem contact op via secretariaat@cognicum.com.

Het programma in hoofdlijnen

Dag 1

 • Gezamenlijk ontbijt

 • Start inhoudelijk programma

  Raak verwonderd door een groot aantal topsprekers over de digitale stand van zaken. Over digitale regio’s, data delen en digitale ontwikkelingen als AI en spraaktechnologie.

 • Lunch

 • Vervolg inhoudelijk programma

  Sprekers, sessies met experts uit het veld

 • Afsluitend diner

  Gezamenlijk de inzichten van de dag doornemen en aansluitend gelegenheid tot netwerken.

Dag 2

 • Gezamenlijk ontbijt

 • Duiding van dag 1

  Terugblik op dag 1 en duiding van de inzichten: Wat betekent de innovatierace voor mijn organisatie? Hoe passen we de juiste digitale tools toe?

 • Lunch

 • Vervolg inhoudelijk programma

  Workshops en een rondetafel over topics als digitale governance, verantwoordelijkheden van de bestuurder en de kansen voor digitalisering.

 • Afsluitende keynote

  Inspirerende afsluiting van de twee dagen