HIMSS Europe 2019 Logo

11 t/m 13 juni 2019 | Helsinki, Finland

2019/06/11 17:51:12

Bent u er weer bij?

Na een succesvolle editie van HIMSS Europe in Sitges, vindt de komende editie plaats in één van de meest innovatieve steden ter wereld: Helsinki.

Wederom organiseren wij i.s.m. Nictiz en VMBI een speciaal programma voor de Nederlandse delegatie. Hieronder kunt u alle informatie rondom de reis terugvinden.

HIMSS Europe Topics

 • De integratie van gezondheids- & sociale zorg
 • De overgang van acute naar community-based zorg
 • Veilige, ethisch verantwoorde & bruikbare dataflow
 • De kansen & uitdagingen van innovatie
 • Zijn we klaar voor de mogelijkheden van AI?
 • Bekijk alle topics
Klik hier voor het hele programma van HIMSS (of hier voor de uitgebreide variant)

Het Nederlandse programma

Dinsdag 11 juni 2019
 • Aankomst NL delegatie 13:10
 • Ontvangst
 • NL kennissessie 15:00-17:00
  Welkomstwoord: Erik Gerritsen (Ministerie VWS)
  Sprekers: Monique Slee-Valentijn (Cordaan), Jeroen van Roon (OLVG), Gabriëlle Speijer (Haga Ziekenhuis), Mikko Rotonen (HUS).
  Dagvoorzitter: Merik Seven (Nictiz)
 • Holland House receptie
  17:30-19:00
Woensdag 12 juni 2019
 • Ontbijt in NL hotel
 • HIMSS Europe 2019
  09:00-18:30
 • Intl. Workshop 13:00-15:00
  Sprekers: Jeroen Windhorst (V&VN), Maarten Ellenbroek (Topaz), Helen Schonenberg (Philips Research), Anna Riera (Unió Catalana d’Hospitals), Kalle Killar (Ministerie Sociale Zaken Estland)
  Dagvoorzitter: Vincent van Pelt (Nictiz)
 • Dutch Digital Health Party
  20:30-23:00
Donderdag 13 juni 2019
 • Ontbijt in NL hotel
 • HIMSS Europe 2019
  09:00-18:15
 • Intl. Workshop 13:30-14:30
  M.m.v Ministerie VWS
  Use case: ‘Acute Zorg’, Conchita Hofstede (Nictiz, VMBI)
 • Executive dinner
  Op uitnodiging
Vrijdag 14 juni 2019
 • Referentiebezoek
  Ochtend: Healthcare/Tech-organisatie
  13:00-15:00: New Children’s Hospital & Health Village (HUS)
 • Transfer en vluchten naar Amsterdam

Sprekers dinsdag

Monique Slee-Valentijn | Cordaan | HIMSS Europe 2019 | Cognicum, life is a network
Jeroen van Roon - OLVG | Cognicum, life is a network

Drie Nederlandse partijen hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot de doorontwikkeling van het concept Virtual Ward: zorgverzekeraar Zilveren Kruis, medisch specialistische zorg vanuit ziekenhuis OLVG, thuiszorg/ouderenzorgorganisatie Cordaan. Middels de Virtual Ward Amsterdam wordt een zorgcontinuüm gecreëerd waarbij de patiënt die thuis is, het centrale middelpunt vormt. 

Het perspectief van zorgprofessionals (in de wijk en in het ziekenhuis) en patienten, het bedrijfsmatige perspectief èn de toekomstbestendigheid van dit zorgconcept voor de zorg in het totaal, worden toegelicht door Monique Slee-Valentijn, directeur bij Cordaan, tevens internist en Jeroen van Roon, lid Raad van Bestuur OLVG.

Blog Gabrielle Speijer - Haga Ziekenhuis - Cognicum

Vanuit haar positie als radiotherapeut-oncoloog bij het Haga Ziekenhuis deelt Gabriëlle haar visie op Data Driven Healthcare, datagebruik en de doktoren van de toekomst.

Naast haar klinische werkzaamheden schrijft zij ook geregeld artikelen en blogs over de zorg, bijvoorbeeld voor ICT&Health.

Mikko Rotonen - HUS - Helsinki University Hospital

Binnen het Helsinki University Hospital vervult Mikko de taak van CIO en ICT-Development Director. Hij zal spreken tijdens de workshop op de dinsdag.

Sprekers woensdag

Jeroen Windhorst - V&VN - HIMSS Helsinki

Twee jaar geleden heeft Jeroen het initiatief genomen om het CNIO-netwerk op te richten. Op dat moment waren er 3 tot 4 CNIO’s in Nederland. Inmiddels bestaat dit maandelijks groeiende netwerk uit ruim 25 CNIO’s. Binnen het netwerk wordt informatie gedeeld tussen de CNIO’s en functioneert het netwerk o.a. ook als klankbord en vraagbaak voor het Ministerie van VWS, softwareleveranciers, gezondheidsorganisatie, etc.

Het belangrijkste doel is om de gezondheidszorg te veranderen door de zorgprofessional in te bedden bij het ontwikkelen van nieuwe technologie en het veranderingsproces.

Maarten Ellenbroek - Topaz

Gedurende zijn studie HBO-verpleegkunde startte Maarten Ellenbroek een eigen bedrijf binnen de ICT. Na zijn studie is hij aan het werk gegaan als wijkverpleegkundige bij Topaz, waar zijn ICT-kennis niet lang onopgemerkt bleef. Hij specialiseerde zich in de richting van de zorgtechnologie, en na enkele jaren stapte hij over naar de afdeling Automatisering en Informatisering als projectleider Zorgtechnologie. Inmiddels is hij begonnen aan de master Advanced Healthcare Informatics Practice.

Tijdens HIMSS zal Maarten spreken op de dinsdagmiddag van het Nederlandse programma, samen met Jeroen Windhorst van V&VN.

Helen Schonenberg | Philips Research | Cognicum

Dr.ir. Helen Schonenberg is senior wetenschapper bij Philips Research in Nederland. Sinds haar opleiding als röntgentechnicus raakte Helen steeds meer geïnteresseerd in de combinatie tussen technologie en gezondheidszorg. In 2012 behaalde zij een doctoraat in Computer Science aan de Technische Universiteit van Eindhoven binnen het vakgebied process mining.

Bij Philips Research zijn haar werkzaamheden gericht op het toepassen en evalueren van geïntegreerde zorg en telehealth toepassingen.

Anna Riera | HIMSS Europe 2019 | Cognicum

Anna Riera is MD, MBA, MPA, tegenwoordig lid van het lidmaatschap van Unió Catalana d’Hospitals, Catalaans ziekenhuis, vereniging van gezondheids- en sociale diensten. Ze heeft een graad in Geneeskunde van Universitat Autónoma de Barcelona en is Interne Geneeskundespecialist. Ze heeft een MBA van ESADE Business and Law School en Georgetown University, Executive Master in Leadership Healthcare Organizations, Health and Healthcare Administration and Management. Executive Master in Public Administration van ESADE. Ze heeft ook gewerkt als zorgconsulent, zowel in Spanje als in het buitenland. Ze is lid van het Global Health Leadership Forum, van de University of California Berkeley School of Public Health, de Barcelona Graduate School of Economics en van het Universitat Pompeu Fabra Economics and Health Research Centre (CRES). Zij heeft een grondige kennis van de organisatie van gezondheidszorgsystemen.

Reisarrangementen

 • Klik hieronder op ‘inschrijven’ bij het arrangement van uw keuze. Vul uw gegevens a.u.b. zo compleet mogelijk in.
 • Check op het confirmatiescherm (of hier) welke registratie u nodig heeft en ga door naar de HIMSS website.
 • Selecteer op de website van HIMSS ‘Dutch’ als uw delegatie. Voorbeeld: klik hier
 • Selecteer als betaaloptie ‘Invoice to Cognicum’, dan brengen wij alles op één factuur samen. Voorbeeld: klik hier

Meer hulp nodig bij uw HIMSS-registratie? Klik hier om het stappenplan van HIMSS te bekijken.

Pakket

Invulling

Datum

Nederlands programma

Referentiebezoek op vrijdag

HIMSS-registratie

Vlucht

Hotel (incl. ontbijt)

Prijs (excl. HIMSS-registratie)

2 Nachten

Di t/m do

11 t/m 13 juni 2019

✅ / Zelf regelen

* / Zelf regelen

€1.395*

3 Nachten

Di t/m vr

11 t/m 14 juni 2019

✅ / Zelf regelen

* / Zelf regelen

€ 1.685*

Alleen NL programma

+ HIMSS-registratie

Eigen keuze

Optioneel

✅ / Zelf regelen

€ 275

VIP-reis

Op uitnodiging

2 of 4 nachten

Op aanvraag

*Let op: De groepsvluchten zijn volgeboekt. Vanaf nu zijn alle vluchten op aanvraag (houd hiervoor rekening met een aangepast tarief).
Ter info: De terugvlucht vertrekkende op donderdag om 18:10 is geheel volgeboekt.

Businesspartnerpakketten

Voor businesspartners bieden wij net als in Sitges twee mogelijkheden: een Associate partnerpakket en een Holland Housepakket.

HIMSS19 partner?

Was u associate of senior partner bij HIMSS19 in Orlando? Dan kunt u zonder additionele sponsorkosten mee naar Helsinki. U hoeft dan alleen nog per persoon een reisarrangement (+ indien gewenst HIMSS-registratie) af te nemen.

Vluchtinformatie

De vluchten van en naar Helsinki worden verzorgd door KLM (rechtstreeks).

Terugvlucht donderdag

Helsinki > Amsterdam
Datum: Donderdag 13 juni 2019
Tijden: 18:10 – 19:45
Vluchtnummer: KL1170

Let op: Deze terugvlucht is volgeboekt (21-05-19). Wij verwijzen u graag door naar de terugvlucht op vrijdag, of een alternatief op aanvraag.

Heenvlucht

Amsterdam > Helsinki
Datum: Dinsdag 11 juni 2019
Tijden: 09:50 – 13:10
Vluchtnummer: KL1167

Terugvlucht vrijdag

Helsinki > Amsterdam
Datum: Vrijdag 14 juni 2019

Tijden: 18:10 – 19:45
Vluchtnummer: KL1170

Accommodatie

Het Clarion Hotel Helsinki biedt een prachtig uitzicht over de stad en is inclusief: ontbijtbuffet, internettoegang (Wi-Fi), toegang tot het fitnesscentrum op de bovenste verdieping, sauna en zwembad tijdens openingsuren. Meer informatie…