Studiereis: Japan 2022

2022/02/01 14:30:00

Over deze reis

Hoe word je vitaal en tevreden oud en wat is daar voor nodig? Wat kunnen wij leren van de Japanners?

De bevolking van Japan bestaat voor 25% procent uit mensen ouder dan 65 jaar naar verwachting ligt het percentage in 2050 zelfs op 40. Maar de bevolking heeft ook te maken met krimp, waardoor er tussen 5 -10 jaar ernstige tekorten zullen ontstaan op de arbeidsmarkt in de zorg en welzijn. Een situatie vergelijkbaar met Nederland over een jaar of 15-20. Hoe gaat Japan daar mee om? Wat zijn hun oplossingen voor deze uitdaging? Welke rol speelt digitalisering in de zorg? Ontdek dit en nog veel meer tijdens een inspirerende studiereis waarbij we o.a. verschillende oudereninstellingen en ziekenhuizen bezoeken, in gesprek gaan met ouderen en zorgmedewerkers.      

Onder leiding van een specialist Ouderengeneeskunde uit Nederland reizen we af naar Tokyo en  met de hogesnelheidstrein naar het historische Kyoto voor nog meer werkbezoeken en inspiratie!

Programma studiereis Japan

Centraal bij deze studiereis Japan staan de bezoeken aan Tokyo, Kyoto en Osaka. Uiteraard kunt u daaromheen ook een sociaal programma verwachten. Op dit moment wordt hieraan de laatste hand gelegd, wanneer het definitieve programma bekend is zullen wij deze hier plaatsen.

Deze reis is onder begeleiding van Olav Schuth – Specialist Ouderengeneeskunde & Kaderarts ouderen 1e lijn i.o.

Najaar 2022

Tokyo, Kyoto, Osaka

Doelgroep: Specialisten ouderenzorg, bestuurders van zorginstellingen

Groepsgrootte: 20 deelnemers

Op uitnodiging

Accommodatie

Op dit moment wordt de laatste hand aan het reisarrangement gelegd. Wanneer de accommodatie bekend is, zal de informatie hier worden weergegeven.

Heeft u een vraag over de studiereis Japan?

Wij horen graag van u! Neem contact op via +31 85 111 88 44 of secretariaat@cognicum.com. Terugkeren naar de agenda voor andere evenementen? Klik hier