Vitaliteitsreis Portugal

Najaar 2021

Gezondheid als werkwoord

We bewegen toe naar een maatschappij waarin we ziektes en aandoeningen willen voorkomen, in plaats van ze te behandelen wanneer ze aan de oppervlakte komen. Een beweging van reactieve zorg naar preventieve zorg. Daarbij hoort een gezonde leefstijl, die tegenwoordig meer inhoudt dan een paar keer per maand naar de sportschool. Het gaat ook over mentale gezondheid, weerbaarheid bij tegenslag en het vinden van balans.

Met onze Fitbits, Apple watches en andere tech creëren we grote hoeveelheden statistieken en data, die we kunnen gebruiken om onze leefstijl gezonder te maken. Op die manier nemen we ons welzijn steeds meer in eigen hand. Daarbij blijft de grootste uitdaging om ervoor te zorgen dat deze ontwikkelingen ons niet teveel afleiden van wat minstens even belangrijk is: het nemen van rust, genieten van het hier en nu zonder de tussenkomst van elektronica en technologie.

Doelgroep

Deze reis is voor zorgprofessionals over de hele breedte van het vakgebied. Vitaliteit is thema dat voor iedereen meerwaarde heeft.

De Vitaliteitsreis Portugal

Het woord vitaliteit komt van het Latijnse woord ‘vita’, wat vrij vertaald leven betekent. Maar wat betekent een vitaal leven nu precies, wat zijn factoren die de vitaliteit beïnvloeden en hoe kun je je eigen vitaliteit vergroten?

Tijdens de Vitaliteitsreis Portugal gaan we ervaren hoe de weg als professional naar een vitaler leven eruit kan zien, aan de hand van zorgvuldig gekozen oefeningen, activiteiten en interactieve sessies. De bestemming van deze vitaliteisreis? Een leven waarin we ons energiek en krachtig voelen, lichamelijk én geestelijk. Dat wil toch iedereen?