Vitaliteitsreis Portugal

2021 – 2022

Gezondheid als werkwoord

Uit een recente peiling van V&VN komt naar voren dat meer dan de helft van zorgprofessionals een combinatie van fysieke en mentale klachten ervaart als gevolg van de toegenomen werkdruk onder Covid. Hoewel gezond en veilig werken steeds hoger op de agenda staan, zijn problemen als oververmoeidheid, piekeren en onregelmatige slaap al langer een issue.

Om die reden organiseert Cognicum i.s.m. zorgplatform Alegria Health de vitaliteitsreizen naar Portugal. Een compleet, vierdaags programma om te ontstressen, te herstellen en kennis op te doen.

Goed voor jezelf zorgen

Het is een veelgehoorde uitspraak: Goed voor anderen kunnen zorgen begint bij goed voor jezelf zorgen. Maar dat is in de praktijk soms lastig, wanneer de agenda op werk volloopt en de werkdruk toeneemt. Waar begin je dan? Tijdens een vierdaags programma doorloop je een mix van ontspanning, inspanning en zelfinzicht op een inspirerende locatie. Onder begeleiding van een ervaren coach wordt er aandacht besteed aan voeding, beweging, hoe om te gaan met stress en zelfinzicht.

Doelgroep (max. groepsgrootte 8-12 pers)

Even afstand nemen van de dagelijkse uitdagingen en jezelf tijd gunnen om te herstellen is belangrijk. Uitgerust en opgeladen ben je alerter, creatiever en socialer. Op de werkvloer, maar ook thuis. De vitaliteitsreis is bedoeld voor iedereen in de zorg. Van verpleegkundigen tot medisch specialisten, van eerstelijns tot wijkzorg en ook voor het bestuur!

8-11 oktober 2021

11-14 november 2021
11-14 februari 2022
7-10 april 2022

Iedereen in de zorg: o.a. verpleegkundigen, artsen, bestuur en/of ZZP'ers!

€1.295*

*Het getoonde tarief is exclusief vlucht. De kosten van de vlucht zijn afhankelijk van het moment van boeken.

Tip

Heeft jouw werkgever een regeling voor de bevordering van jouw gezondheid? Of is dekking vanuit jouw zorgverzekeraar een mogelijkheid?

Oorsprong en toekomst van de vitaliteitsreis

Het woord vitaliteit komt van het Latijnse woord ‘vita’, wat vrij vertaald leven betekent. Maar wat betekent een vitaal leven nu precies, wat zijn factoren die de vitaliteit beïnvloeden en hoe kun je je eigen vitaliteit vergroten?

Tijdens vitaliteitsreizen naar Portugal ervaar je als deelnemer hoe de weg naar een vitaler leven eruit kan zien. In 2022 komen daar andere bestemmingen bij. Heb je zelf een bestemming voor ogen? Laat het ons weten

Alegria Health Portugal en Cognicum organiseren samen de vitaliteitsreis voor zorgprofessionals, zzp in de zorg, artsen, verpleegkundigen eerste lijn en tweedelijn.