BIG DATA BIG VALUE

Studiereis Value Based HealthCare
i.c.m. ICHOM conferentie
23 tot en met 28 oktober, Washington D.C.


In november 2016 organiseerde Cognicum een studiereis rondom het thema Big Data Analytics, de voorspelbaarheid van de zorg in New York en Boston. Ten tijde van de verrassende verkiezing van inmiddels President Donald Trump spraken we over de voorspelbaarheid van zorg op basis van Big Data en passende data analyse.
In oktober 2017 organiseert Cognicum in samenwerking met partners opnieuw een studiereis naar de VS, ditmaal over het thema Value Based Healthcare.
 
“We’ll make it bigger” is een van de vele gevleugelde uitspraken van President Trump. Naast het congres bekijken we welke effecten deze uitspraak heeft op de zorg in de VS. Waar staat Nederland met VBHC hoe kunnen we ervoor zorgen dat we op basis van de grote hoeveelheid gegevens op de juiste manier doelmatige zorg inrichten. Hoe kan bijvoorbeeld data analytics helpen met het verder uitbouwen van VBHC? Hoe houden we met VBHC de menselijke maat zonder de zorgkosten en baten daarbij uit het oog te verliezen?

ICHOM Conferentie Washington
We combineren deze studiereis met een bezoek aan de ICHOM conferentie. De Internationale ICHOM conferentie heeft als keynote spreker Harvard Professor Michael Porter, een van de grondleggers van Value Based Healthcare. Er zal onder andere gesproken worden over: Outcome Measurement, Value Based Healthcare methodieken, implementatie, best practices en de wijze waarop data analyse en big data daarin een rol spelen. Toegang tot deze toonaangevende conferentie is inbegrepen in deze studiereis. 

Kijk voor meer informatie en het programma van ICHOM op http://conference2017.ichom.org

Bezoek Washington DC
Er zal tijdens ons bezoek aan Washington DC ook tijd zijn voor bezoeken aan toonaangevende instituten en aan enkele hoogtepunten die de stad rijk is. Ook verzorgen we een aanvullend Nederlands programma. Zo zal dr.ir. Egge van der Poel, Clinical Data Scientist bij Erasmus MC en UMC Utrecht, Academic Director van het programma Waardecreatie met Big Data Analyses bij Tias, Associate Dean van Permanente Educatie bij de Jheronimus Academy of Data Science een lezing verzorgen.
 
Egge van der Poel: Big Data is de status van buzzword voorbij, maar is in de beleving van velen nog niet tot volle bloei gekomen. Dat komt volgens Egge van der Poel omdat er nog te weinig aandacht is voor de toegevoegde waarde van (Big) Data analyses in de klinische praktijk. Egge zal u vertellen hoe hij hier samen met collega’s in het Erasmus MC en het UMC Utrecht al wel mooie resultaten heeft geboekt. Wilt u ook ontdekken hoe Big Data van toegevoegde waarde voor uw organisatie kan zijn?

Reisprogramma op hoofdlijnen:

Maandag 23 oktober Amsterdam- Washington per rechtstreekse vlucht
  Welkomstreceptie en gezamenlijk diner.
Dinsdag 24 oktober Bezoek ICHOM Conferentie
Woensdag 25 oktober Congresbezoek ICHOM, diner
Donderdag 26 oktober Inhoudelijk programma
  Excursie/ referentiebezoeken en gezamenlijk diner
Vrijdag 27 oktober Vrij ochtendprogramma          
  Vlucht Washington – Amsterdam
Zaterdag 28 oktober Aankomst Amsterdam en einde studiereis

Met een groepsgrootte van maximaal 30 personen biedt deze reis een unieke gelegenheid om VBHC verder te brengen en te leren van interessante lezingen op de ICHOM conferentie waaronder Keynote speaker Harvard Prof. Michael Porter. Meer sprekers worden de komende periode aangekondigd op de ICHOM website.
Uiteraard is er daarnaast veel gelegenheid om met de overige reisgenoten van gedachten te wisselen rondom het thema in informele sfeer. Deze hoogwaardige en exclusieve studiereis richt zich op bestuurders en directieleden van zorginstellingen in de cure, care en ggz met een interesse en ambitie in VBHC.
 
Deze studiereis is inclusief
• Vliegreis Washington op basis van Economy class
• Hotelovernachtigen incl. ontbijt
• Diners
• Transfers
• Deelname ICHOM Conferentie t.w.v. €950,-
• Referentiebezoeken
• reisbegeleiding

Kosten
De kosten voor deze geheel verzorgde studiereis bedragen € 4.750,- .  excl. BTW
Een op maat gemaakt, individueel reispakket is uiteraard mogelijk, neemt u in dat geval contact met ons op.
 * aanvullende diensten zoals businessclass berekenen wij apart door.