dagvandezorgbestuurder

DAG VAN DE ZORGBESTUURDER Schermafbeelding 2016-02-05 om 14.49.24

13 OKTOBER 2016, BOARDROOM, REMBRANDT TOWER, AMSTERDAM
De Zorgbestuurder van nu is een veelzijdig mens. Met de technologie in opmars, de opkomst van het MSB, de verwachtingen over kostenreductie van zorg, de jaarlijkse zorginkoop, complexere organisaties en governance, etc. wordt er van de bestuurder veel kennis gevraagd op diverse gebieden. Op deze bijeenkomst willen we Nederlandse zorgbestuurders jaarlijks de mogelijkheid bieden om in plenaire sessies over alle actuele thema’s voor de zorgbestuurder bij te praten onder leiding van specialisten op ieder terrein.
Dagvandezorgbestuurder.nl is een dag van en voor de zorgbestuurder waar op dynamische wijze in korte tijd veel kennis kan worden opgedaan. Deze dag staat onder leiding van dagvoorzitter mevrouw Jacobine Geel.

Uiteraard is er gedurende de dag veel gelegenheid om met uw collega’s te netwerken. Deze dag is een must voor u en uw drukke bestuursagenda.


PARTNERS 


PROGRAMMA

09:00  inloop en ontvangst
09:30  Opening en introductie door dagvoorzitter mevrouw Jacobine Geel
09:45  Bijdrage door de Minister van VWS, mevrouw Edith Schippers
10:00  “ Imago en reputatie”
Alle zogenaamde hoofdpijndossiers hebben hun weerslag op de publieke opinie. De zorgbestuurder wordt nauwlettend gevolgd, de discussie voortkomend uit de RTL- bonnetjes affaire, de WOB en natuurlijk de WNT waardoor in de media een beeld is ontstaan waarop bestuurders van nu steeds moeten kunnen acteren en reageren. Met deze wetenschap is het interessant om tips & tricks te krijgen van een imago expert hoe om te gaan met deze situatie.  Onze reputatiedeskundige Noud Bex vertelt het u!
10:45  Pauze
11:00   Vastgoed en financiering, in beton gegoten?
Onze partner HEVO heeft jarenlang ervaring als partner voor strategisch huisvestingsadvies, projectmanagement en exploitatieadvies in de zorgsector. Welke vormen kunt u als bestuurder nog kiezen, rekening houdend met de ambitie, de financiering en een toekomstbestendige visie? Met een prikkelende presentatie heeft u voldoende stof tot discussie na deze sessie en hopelijk ook genoeg inspiratie voor uw huidige of volgende project.
11:45  Bestuurlijke aansprakelijkheid in de nieuwe werkelijkheid.
De bestuurder van nu krijgt steeds meer complexe organisatie vormen en bijbehorende verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden voor de kiezen. MSB, loondienst, eigen positie in de organisatie, etc. De rol van de bestuurder is steeds veelomvattender, scherper en veelzijdiger. Maar op welke vlakken heeft de bestuurder nog de ruimte om te handelen en zijn verantwoordelijkheden te nemen. Jaap Sijmons van Nysingh Advocaten en Notarissen leidt deze interactieve sessie.   
12:30  Bestuurlijke aspecten van ICT op de agenda van de zorgbestuurder
De ICT in uw organisatie is een belangrijk dossier. Een steeds grotere afhankelijkheid en complexiteit maakt dat de huidige bestuurder bijna onmogelijk op de hoogte kan blijven van de laatste ontwikkelingen. Echter bij besluitvorming is de rol van de bestuurder essentieel. Hoeveel basiskennis is noodzakelijk om op de juiste manier leiding te geven aan dat deel van uw organisatie?  Een presentatie van CGI met aansprekende voorbeelden met aansluitend een open discussie over uw rol.
13:00   Afsluiting en netwerklunch 
14:00  Einde programma

 


 

DEELNAME

De deelnemers kosten bedragen € 295,- exclusief BTW.Schermafbeelding 2015-11-11 om 14.04.11